cropped-logo_rosa_transparent-1.png

Bli kjent med vår kunnskapsrike kvalitative senior rådgiver, Vegard Jarness!

Deling:

Vi i Respons Analyse bryr oss om våre kunder og er opptatt av å bygge gjensidige og langsiktige samarbeid. Vi ønsker derfor at du skal bli bedre kjent med oss! Hvem er vi? I tiden fremover skal vi presentere våre dyktige ansatte. Du skal få bli bedre kjent med dem, både profesjonelt og privat.  

Nå skal du få bli bedre kjent med vår kunnskapsrike kvalitative senior rådgiver, Vegard Jarness!

 • Stilling: Senior rådgiver, kvalitativ avdeling.  

 

 • Arbeidssted: Respons Analyse, stasjonert i Oslo.  

 

 • Utdanning: Vegard har bachelorgrad, mastergrad og Ph.d. i sosiologi fra Universitetet i Bergen. Han har også studert grunnfag i psykologi, universitetspedagogikk og amerikansk litteratur.  
 • Bransjeerfaring: Vegard ble nyansatt hos oss i Respons Analyse 1.juni, og har ikke hatt tidligere bransjeerfaring innen markedsanalyse. Han har imidlertid jobbet nærmere 14 år som samfunnsforsker og har ekspertise innenfor forskningsmetoden, kvalitativ metode. Hans ekspertise har primært vært knyttet til kvalitative intervjuer. Vegard er sosiolog, og har tidligere vært ansatt som forsker hos Universitetet i Bergen, hvor han og også hadde ansvar for undervisning og veiledning av studenter. Deretter jobbet han med oppdragsforskning hos Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) med fokus på utredning om utdanningssystemet. Vegard kom senest fra stillingen som samfunnsforsker hos Oslo Metropolitan University (OsloMet), senter for profesjonsstudier (SPS), der hans kunnskaps- og forskningsfelt var innenfor områdene sosial ulikhet, klasse og status.  
 • 3 beskrivende ord: Vegard kan beskrives med tre ord, grundig, bedagelig og morsom – både profesjonelt og privat. Fra første stund i Respons Analyse har Vegard vært både glad og munter, og spredd mye glede rundt seg, og har allerede rukket å imponere en av kundene våre!  

 

 • Profesjonelle styrker: Vegard har faglig tyngde fra samfunnsvitenskapelig teori og metode. Han er veldig grundig, nøyaktig og har en god språklig formuleringsevne. Han er også dyktig til å formidle kunnskap til forskjellige publikum både skriftlig og muntlig.  

 

 • Drømmeferie: Drømmeferien til Vegard er todelt. «Hvis jeg skulle reist med familien, så ville jeg dratt til en kul storby med tilbud for både voksne og barn. Jeg kunne gjerne dratt til en Amerikansk storby, helst en storby som jeg ikke har besøkt tidligere.» Sier Vegard med et smil. «Dersom jeg skulle dra alene, ville jeg dratt på Europaturné sammen med bandet mitt igjen. Har vært på Europaturné tre ganger som ung. Det hadde vært kult å få muligheten til å oppleve det igjen nå som vi er voksne!» 

 

 • Det beste med å jobbe i Respons Analyse: «Jeg føler at jeg har kommet hjem!», sier Vegard med et stort smil rundt munnen. Det Vegard liker best med å jobbe i Respons Analyse er blant annet at arbeidsplassen har et høyt faglig nivå og solid faglig tyngde kombinert med et veldig godt sosialt miljø med hyggelige kollegaer. Han setter også stor pris på at han allerede har fått mye spillerom hvor han kan være kreativ, komme med innspill og være med på å bestemme. Dette setter han veldig stor pris på, og gleder seg til å bli bedre kjent med både kollegaer og kunder!  

 

 • Det mest givende, interessante eller morsomme prosjektet: «Til nå har jeg bare rukket å jobbe med totalt to prosjekter hos Respons Analyse. Samarbeidet med organisasjonen Voksne for Barn i forbindelse med foreldrerollen har vært veldig interessant. Kundemøtet gjorde et spesielt inntrykk og jeg ser frem til videre samarbeid, der vi kan fortsette å tenke mye kreativt sammen!», sier Vegard.  

 

 • Alternativ jobb: Drømmescenarioet til Vegard er at han ville vært musiker!  

 

 • Nettsider / apper som besøkes regelmessig: Sosiale medieplattformer og nyhetsmedier som for eksempel Facebook og NRK.  

 

 • Fritidssysler: Vegard har flere ulike fritidsaktiviteter som blant annet å være med familien, å stå på skateboard sammen med sønnen, å stå på alpint, se filmer og å lese mer skjønnlitteratur. «Som forsker har jeg lest masse, men stort sett faglitteratur. Har flere uleste romaner som jeg planlegger å vie tid til nå», sier Vegard. Vegard spiller også gitar – i band! Han er også veldig glad i å reise. «Spesielt reiseopplevelser knyttet til kjøreturer rundt i USA, der jeg og familien oppdager nye steder!».  

 

 • En ekstra dag i uken: «Hvis uken hadde hatt en ekstra dag, så ville jeg hatt en ekstra dag slik at det ville blitt to lørdager etter hverandre. Da hadde det blitt mer tid til kafeer, restauranter og barer» svarer Vegard kjapt. 

 

 • Drømme-egenskap: Med en gang svarer Vegard «Å kunne synge! Det hadde vært gøy!», avslutter Vegard lattermildt.

 

#TeamResponsAnalyse #ResponsAnalyse  

Vil du vite mer
om dette? Kontakt meg!

Siste innlegg

Melding til Vegard Jarness