cropped-logo_rosa_transparent-1.png

Bli kjent med vår dyktige og omgjengelige faglige rådgiver, Thore Gaard Olaussen!

Deling:

Vi i Respons Analyse bryr oss om våre kunder og er opptatt av å bygge gjensidige og langsiktige samarbeid. Vi ønsker derfor at du skal bli bedre kjent med oss! Hvem er vi? I tiden fremover skal vi presentere våre dyktige ansatte. Du skal få bli bedre kjent med dem, både profesjonelt og privat. 

Nå skal du få bli bedre kjent med vår dyktige og omgjengelige faglige rådgiver, Thore Gaard Olaussen!

 • Stilling: Faglig rådgiver.

 

 • Arbeidssted: Respons Analyse, stasjonert i Bergen.

 

 • Utdanning:Thore har hovedfag, som tilsvarer en master innenfor sammenlignende politikk på Universitetet i Bergen.

 

 • 3 beskrivende ord: Thore er omgjengelig og har fokus på å holde høy faglig integritet til enhver tid. Han er også alltid punktlig og flink til å holde avtaler. 

 

 • Personlig motto: Thore sitt personlige motto er «Å gjøre det beste jeg kan!».

 

 • Bransjeerfaring: Thore har 35 år bransjeerfaring innenfor markedsundersøkelser og meningsmålinger. Sammen med Idar Eidset, Morten Engan og Media Bergen opprettet de selskapet «Norsk Respons» i 2005, som senere skiftet navn til Respons Analyse. Fra 2005 til juni 2020 var Thore daglig leder for Respons Analyse.

 

 • Profesjonelle styrker: Thore omtales som dyktig og har lang kompetanse og erfaring innenfor kvantitativ analyseHan har mye faglig kunnskap når det gjelder analyse av store mengder data, samt oppsummere tendenser i et datamateriale. Hans spesialfelt er partimålinger hvor partienes oppslutning og velgerbevegelsene mellom partiene analyseres og kommenteres.

 

 • Drømmeferie: «Drømmeferien må være å oppleve nye steder og spennende attraksjoner både i Norge og i utlandet særlig områdene Østerrike og Sveits.» Svarer Thore, mens han smiler! Thore kunne også tenke seg å gå flere turer mens han er på drømmeferie. Han forteller om den minnerike opplevelsen der han tok taubane opp til Tysklands høyeste fjell, Zugspitze (2962 moh.) Der spiste han på restaurant mens han så på alpelandskapet i Østerrike og Sveits. Wow! Dette er noe han vil huske for alltid! 

 

 • Det beste med å jobbe i Respons Analyse: «Det jeg liker best med å jobbe i Respons Analyse er at jeg får jobbe med det jeg interesserer meg mest for, altså partimålinger og analyser av velgeroverganger.» svarer Thore umiddelbart. 

 

 • Det mest givende, interessante eller morsomme prosjektet: Dersom Thore måtte velge det mest morsomste prosjektet så måtte det være Medieundersøkelsen sammen med den kjente professoren Frank Aarebrot innenfor sammenlignende politikk*. Respons Analyse har hvert år siden 2005 gjennomført Medieundersøkelsen på vegne av Nordiske Mediedager. Hvert år spørres journalister, redaktører og befolkning om medievaner og tillit til mediedekningen av ulike tema. Frank Aarebrot presenterte Medieundersøkelsene hvert år på Nordiske Mediedager frem til han døde i 2017. En av disse presentasjonene for en god del år siden viste Frank hvor galt det kan gå når man viser til målinger basert på selvrekrutterende utvalg**, og det er også den prestasjonen som har gjort størst inntrykk på Thore.

  * Frank Aarebrot var styremedlem i Respons Analyse frem til han døde i 2017. Det var en ære å få lov til å jobbe med ham og nyte godt av hans imponerende kompetanse og engasjerende kunnskapsformidling. 

  ** Bare for å ha det helt klart: Respons Analyse har ingen selvrekruttering til sine paneler!

 

 • Alternativ jobb: Dersom Thore skulle hatt en annen jobb enn har i dag, så ville han ha valgt å utdanne seg innenfor økonomi og administrasjon som ville gitt varierte karrieremuligheter innenfor offentlig forvaltning eller privat næringsliv

 

 • Nettsider/apper som besøkes regelmessig (foruten de mest vanlige): Nyhetsapper som VG, NRK, TV2 og Dagbladet. 

 

 • Fritidssysler: På fritiden bruker Thore mye av tiden sin på kjæledyret, der han går daglig turer med sin kjære turkompis i nærområdet. 

 

 • En ekstra dag i uken: «Jeg ville brukt en ekstra dag i uken til å gå flere turer med hunden!» Svarer Thore raskt med et smil rundt munnen 

 

 • Drømme-egenskap: Thore sine drømmeegenskaper ville vært at han ble mer tålmodig, flegmatisk og modigere.

 

#TeamResponsAnalyse #ResponsAnalyse 

Vil du vite mer
om dette? Kontakt meg!

Siste innlegg

Melding til Thore Gaard Olaussen