cropped-logo_rosa_transparent-1.png

Bli kjent med vår dyktige og morsomme senior rådgiver, Idar Eidset!

Deling:

Vi i Respons Analyse bryr oss om våre kunder og er opptatt av å bygge gjensidige og langsiktige samarbeid. Vi ønsker derfor at du skal bli bedre kjent med oss! Hvem er vi? I tiden fremover skal vi presentere våre dyktige ansatte. Du skal få bli bedre kjent med dem, både profesjonelt og privat. 

Nå skal du få bli bedre kjent med vår dyktige og morsomme senior rådgiver, Idar Eidset!

 • Stilling: Senior rådgiver.

 

 • Arbeidssted: Respons Analyse, stasjonert i Bergen.

 

 • Utdanning: Etter videregående og militæret startet Idar på kommunalplanlegging og administrasjon på Høgskolen i Volda. Der hadde han kurs som blant annet statistikk, grunnfag i sosial økonomi og senere gjennomførte han hovedfag i sammenlignende politikk.

 

 • 3 beskrivende ord: Idar kan beskrives som kreativ, løsningsorientert og pliktoppfyllende.

 

 • Personlig motto: Idar mener han står mye friere uten et personlig motto. Han er rolig, og liker å ta ting som de kommer! Det er vanskelig å forutsi hva som vil skje i fremtiden, og tenker at det er viktig å håndtere hva som måtte komme på best mulig måte.

 

 • Bransjeerfaring: Idar har jobbet i bransjen markedsundersøkelse siden 1992. Han startet å jobbe som intervjuer i Opinion. Senere i 1995 fikk han stilling som konsulent. Sammen med Thore Gaard Olaussen, Morten Engan og Media Bergen opprettet de selskapet «Norsk Respons» i 2005, som senere skiftet navn til Respons Analyse. Idar har bakgrunn i statsvitenskap, og hovedområdet hans har alltid vært å jobbe med samfunnsorienterte undersøkelser for organisasjoner, politiske målinger og andre forskingsorienterte undersøkelser. Opp gjennom årene har han jobbet med forskjellige kunder, alt fra media, privat og offentlig sektor, forskningsinstitutt og andre ideelle organisasjoner.    

 

 • Profesjonelle styrker:  Idar setter seg alltid godt inn i problemstillingerog er også svært løsningsorientert. Han er målrettet og ønsker alltid å skreddersy et oppdrag for kunder. Idar er selvkritisk, og er opptatt av at han alltid skal stå inne for hva han leverer fra seg. Og dette merkes av kundene hans; Idar får alltid meget gode resultater på våre kundeundersøkelser.

 

 • Drømmeferie: Idar sin drømmeferie er å kunne få muligheten til å oppleve Sør-Afrika igjen, ettersom at han har jobbet der for mange år siden. Han kunne tenkt seg å utforske hvor han bodde og besøke området for å se hvordan ting har forandret seg. Idar kunne også tenke seg å utforske og oppdage nye steder i Norge. Ikke attraksjoner, men skjulte perler!

 

 • Det beste med å jobbe i Respons Analyse: Det Idar liker best med å jobbe i Respons Analyse er at han har ulike oppdragsgivere som har ulike behov. Han sier at han sjelden er ekspert på det temaet som en blir forespurt om å gjøre noe med, og at det mest givende er det første møtet med oppdragsgiverenHan elsker å kartlegge problemstillinger, undersøke og ikke minst sette seg inn i tematikken. Han får hele tiden innblikk i flere ulike spesifikke fagområder, og som han ikke ville vært foruten. Å skreddersy et opplegg for en kunde, basert på det å forstå og å løse et problem, det liker han!

 

 • Det mest givende, interessante eller morsomme prosjektet: Opp gjennom åra har Idar hatt veldig mange givende prosjekterEtter 26 år i bransjen synes Idar det er vanskelig å trekke ut hva som er det mest givende prosjektet! Men dersom han måtte velge, hadde det vært prosjektet om reisevaner til nordmenn i Nord Jæren i 1998. Prosjektet var både omfattende, teknisk komplisert og ikke minst utfordrende. Etterarbeidet tok også mye tid og kapasitet. Undersøkelsen gikk ut på å dokumentere hvor og hva respondentene gjorde til enhver tid, samt skulle dette tolkes og etter kodes om til grunnkretser. Hadde det ikke vært for det gode samarbeidet, så ville ikke gjennomføringen vært like suksessfull. De klarte å gjennomføre et vellykket prosjekt og satt igjen med ny lærdom og kompetanse. Det var både interessant, skummelt og givende på samme tid! Dette var en prestasjon som har gjort spesielt inntrykk. I etterkant vil han si at dette er eav de store milepælenesett i forholdet til Idar sitt yrkesliv!

 

 • Alternativ jobbDersom Idar skulle hatt en annen jobb enn den har i dag ville han blitt håndverker. «Det ville gitt meg veldig mye!» Svarer Idar, mens han smiler!

 

 • Nettsider/apper som besøkes regelmessig (foruten de mest vanlige):
  1. Skyss betalingsapp  
  2. Nyhetsapper som blant annet VG, NRK, TV2 og Dagbladet. 

 

 • Fritidssysler: Idar har stor interesse for musikk. Han har alltid vært glad i musikk, helt siden han var en liten gutt. Han mener at interessen har vært utenfor det som er normalt. Han bruker mye av fritiden sin på å komponere musikk. «Det er ingenting som er så givende som å følge prosessen ved å lage en låt. Det er tidkrevende, men så utrulig givende å sette sammen ulike elementer til en helhet!» sier Idar med et smil rundt munnen! Idar leser også biografier og historiske bøker på fritiden.

 

 • En ekstra dag i uken: Om Idar hadde hatt en ekstra dag i uken ville han brukt den på musikk, både komponering og musikkspilling. Dette ville være med på å lade opp batteriene før en ny arbeidsuke! 

 

 • Drømme-egenskap: Idar sin drømme-egenskap er å kunne spille alle typer instrumenterDet skjønner vi godt! Da kan han fortsette å komponere enda flere gode låter!

 

#TeamResponsAnalyse #ResponsAnalyse 

Vil du vite mer
om dette? Kontakt meg!

Siste innlegg

Melding til Idar Eidset